torstai 20. joulukuuta 2018

Joulukalenteri

Torstai 20.12.2018

On joulukorttien aika! Kun posti alkoi lähettää joka tupaan
punaisen kuoren, jossa oli päiväysmerkintä viimeisestä postituspäivästä, tässä kuoressa, halvemmalla joulumerkillä! Idea oli ja on hyvä, vai oliko? Meillä ainakin se kuori tökötti näkösällä, aiheuttaen stressin poikasen kasvua lähestyvään päivään asti! Sinä päivänä, riippuen siitä, oliko arki- vai pyhäpäivä, istuttiin kaikki kirjoittamista osaavat pöydän ääreen. Joku etsi osoitekalenterin, johon vuosittain merkittiin, kenelle on lähetetty, keneltä on tullut joulukortti??

Kun Hyvää Joulua toivotetaan tuhansia ja taas tuhansia kertoja, mitä se tarkoittaa? Sanat ovat aivan oikeat! Toivomme on meille kaikille niiden viesti. Jotta se voisi toteutua, edellytykset ulkoisesti pyritään hoitamaan kuntoon. Pestään hyvä joulu edustuskuntoon? Hankitaan kaikille riittävästi hyvän joulun ravinteita? Muistetaan hyvän joulun lahjoilla perheiden jäseniä, exsta ystäviä? Pyrimme kiireeseen asti saamaan kaiken valmiiksi jouluun mennessä?



Kaiken hässäkän ja kiireen keskellä luemme ja katselemme kuvia asioista, joista joulua on alettu viettämään. Korteissa aiheet näkyvät selvimmin. Jeesus-lapsen syntyminen jouluseimeen Beetlehemin majatalon tallissa! Paimenet kedolla! Enkelin ilmoitus! Tähti! Seuraavina ja runsainpina esiintyvät arkisemmat, juhlaa pinnoittavat kuvat! Kynttilät! Joulukuusi! Linnut ja eläimet! 


Joulutontut kurkkimisineen on meille tuttu käsite. "Sinivuorten yö...", lapsena opittu laulu saa kiireiset sydämet hetkeksi pysähtymään. Yhteiset joululauluhetket, Kauneimmat joululaulut saa kirkot täyteen ihmisiä? Joulusta etsitään jotakin? Kaikki siitä saavat itselleen vahvistusta ihmisenä olemiseen. On myös toisenlaisia jouluja? Terveys voi reistailla! Ei ole jouluystäviä! Pitää arjen arpia peittää unohtamaan! Sen taustalla on usein myös köyhyys! Itse aiheutettu, tai ulkoisesti aiheutunut! Vihoviimeisin on sodan julmuus! Pelko vie minuuden viimeisetkin rippeet!

Kotoisesti askarreltuja kortteja saapuu meidän perheelle vuosittain enemmän ja enemmän. Ne ovat usein vain viitteellisiä toivotetun asian suhteen! Esimerkkinä viereinen piparkakun resepti. 

Koreimpia kortteja saimme aikanaan Usasta. Ne olivat monikerroksisia, useaan osaan avautuvia, värikkäitä! Niiden suunnitteluun ja tekemiseen oli uhrattu aikaa ja rahaa. 


 


Korttien sanomaa ei tule useinkaan mietittyä syvällisemmin. Vasemmalla olevan kortin viesti voisi olla; - Joulun punaisin värein Sidon sydämesi sydämeeni?









Olen jouluhöperö! Tarvitsen tähän talven pimeyden hetkiin vahvoja värejä, vahvoja ajatuksia! Näistä meidän perheen joulu muotoutuu. 

On mukavaa lähettää joulukortteja ja on upeaa saada niitä. 





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti